Aug 28, 2010

PEMIMPIN MELAYU LEMAH: ORANG MELAYU UNDI BUKAN MELAYU

Melihat kepada senario sekarang, blog ini merasakan bahawa pemimpim melayu diserang. Semua pemimpim melayu, tidak kira daripada UMNO, PAS atau PKR telah diserang kredibiliti mereka sehinggakan mereka dilihat sebagai lemah.

Serangan ini bermula sebelum PRU12 lagi dan berterusan sehingga kini. Cuba saksikan, satu persatu pemimpim Melayu diserang. Baik PAS, baik UMNo atau PKR, pemimpin Melayu dilihat korup, tamak, haloba, tidak pentingkan negara, kaki perempuan (lelaki) dan akhir sekali pemimpin Melayu dikatakan lemah. Lemah untuk melawan tuntutan bangsa lain, lemah melawan provokasi negara luar dan lemah melawan kekalutan dalam parti atau komponen parti sendiri.

Apabila ini terjadi, akhirnya orang-orang Melayu akan mula membenci pemimpin melayu.Mereka akan melihat kepada alternatif yang lain. Akhirnya mereka akan pergi ke kaum Bukan Melayu untuk memperjuangkan hak rakyat. Inilah yang sedang terjadi.

Kepada pemimpin Melayu, sudah-sudah lah mengambil hati orang bukan Melayu. Kalau bukan hak mereka dari dulu, maka jangan dilayan tuntutan mereka. Andai kata kedaulatan negara kita terancam, maka janganlah dikompromi kepentingan itu. Jika tidak, anda akan diketepikan.INDON BAKAR & LEMPAR NAJIS BENDERA MALAYSIA: AHLI PARLIMEN MALAYSIA ADALAH BACUL

Dewan Perwakilan Rakyat Indonesia telah membahaskan hal berkenaan kes maritim Malaysia yang mana dalam kes tersebut tiga orang pegawai maritim indonesia telah ditahan oleh pihak berkuasa Malaysia manakala 7 rakyat Malaysia telah diculik oleh pegawai maritim indonesia.

Dewan Perwakilan Indo itu telah mengutuk serta mengarahkan Kerajaan Indon untuk ambil tindakan terhadap Malaysia. Menteri luar Indon yang memang baik terhadap Malaysia, telah dikutuk hebat oleh parti pembangkang indon dan juga parti Kerajaan indon.

Itu di Indon. Di Malaysia, Ahli Parlimen Malaysia, langsung tak membahaskan hal ini. Yelah, alasan mereka ialah Parlimen tak bersidang macam mana nak bahaskan hal ini. Untuk makluman semua, sekiranya Parlimen tak bersidang pun, Parlimen boleh membuat usul tergempar dengan memanggil semua YB-YB untuk satu sesi Parlimen tergempar.

Tapi itu tak terjadi. Parlimen Malaysia tak buat apa-apa pun. ISu bakar bendera dan lempar najis pada Kedutaan Malaysia adala isu kedaulatan negara. Dalam hal ini, sepatutnya Parlimen ambil berat. Parlimen sepatutnya buat sesuatu. Kalau tak mampu nak putuskan hubungan diplomatik pun cukuplah dengan membahaskan perkara ini diParlimen. Tetapi nampaknya ahli parlimen lebih suka membising dan memekak pasal politik sahaja. kalau bab politik, satu sidang tergempar parlimen boleh diminta dibuat!. Mana karpal singh yang sangat bising tentang sidang parlimen tergempar. Mana dia mahfuz yang cakap berderau-derau hal kedaulatan negara. mana dia Bung Mokhtar yang sanggup ke Mahkamah untuk kawin dua tetapi bacul untuk bercakap hal kedaulatan negara. Mana dia si Khallid gagap dan Khalid Gereja yang sibuk hal survival politik masing-masing tetapi tak sanggup nak bangkitkan hal survival kedaulatan Malaysia.

Nampak gaya, YB-YB Malaysia kena tukar nama. Daripada Yang Berhormat, kepada Yang Bacul sangat.

Aug 26, 2010

KORPORAT: UNTUNG MELEBIHI 100% MESTI ADA YANG TAK KENA

Bayangkan, untung kamu 200%, 300% 150%. Mesti kamu rasa sangat bertuah. Tetapi sebenarnya ia menunjukan apa? ia menunjukan kamu telah mengambil untung berlebihan. sangat berlebihan sampai menekan orang lain. Itu pasal kamu untung banyak!.

www.rencahmalaysia.blogspot.com

MELAYU BAWAK KEPALA LEMBU KENA DAKWA, CINA YANG BALIN CAT DAN ARAK KE SURAU HANYA PERLU MINTA MAAF!

Jabatan Peguam Negara memang hebat. Kes Melayu yang sorong kepala Lembu dalam satu perarakan ditangkap dan didakwa tetapi kes budak cina 4 orang yang menghina tempat beribadat orang Islam (surau) hanya dikenakan tindakan meminta maaf!.

Peguam Negara, kamu memang hebat dan pantas!

www.rencahmalaysia.blogpsot.com

DOA PAS: SEJAHTERA SI KAFIR, CELAKA LAH SI MUSLIM

Pada PAS, UMNO adalah seburuk-buruk umat. Lebih teruk dari si Kafir. Sebab itu ada ahli PAS yang mendoakan kesejahteraan si Kafir dan pada masa yang sama mendoakan kecelakaan pada orang muslim yang menjadi ahli UMNO.

Pasti lepas ini Nik Aziz akan keluarkan fatwa baru. Macam biasa, wahalaluntukPAS, walharamuntukUMNO.

p.s
Sehingga hari ini, Nik Aziz masih senyap lagi. Kutuk tindakan ahli PAS itu pun tidak, iyakan pun tidak. mungkin Nik Aziz tegah geleng dalam hati.

Aug 25, 2010

NEGARA ISLAM DAN HUDUD: PAS DAN KARPAL SINGH BERDEBAT SECARA LIVE DI TV?

PAS kata mereka memperjuangkan negara islam (negara kebajikan) dan hukum Hudud untuk digunakan di Malaysia. Untuk itu PAS sanggup melutut menadah tangan bergabung dengan DAP untuk satu "perkahwinan" yang haram.  

DAP pulak memang diketahui tidak akan menyokong negara islam (malahan waktu Kerajaan isytihar Malaysia adalah negara islam, DAP terang-terang menentang) dan hukum hudud digunakan di Malaysia. Walau macam mana pun dipujuk oleh PAS, DAP tetap tak mahu Islam dan Hudud di Malaysia.

Tetapi demi Politik, DAP sanggup menyambut tangan PAS untuk menang dalam PRU. Untuk itu dalam PRU12, macam yang kita semua tahu, perkahwinan haram antara DAP, PAS dan PKR telah berjaya mendapat banyak undi merajuk orang Melayu.

Pakatan haram itu mendiamkan negara islam dan hukum hudud PAS. Ternyata tindakan itu berjaya menipu ramai orang termasuk ahli PAS sendiri. Tetapi, bak kata orang, cantik diluar tak bermakna tenang di dalam. Kalau matlamat perjuangan itu dikompromi maka tentunya isu matlamat tersebut akan berbangkit semula. Akhirnya apabila PAS kata nak buat juga negara islam dan hukum hudud macam yang telah dipersetujui oleh wakil pakatan haram sebelum PRU12, maka DAP pun melalui Karpal Singh AKA the technical man in court, telah mengeluarkan kenyataan menentang agenda PAS tersebut.

 Bayangkan, wakil PAS si Nik Aziz kata Karpal setuju untuk negara islam dan hudud, tetapi Karpal kata mana ada dia setuju untuk itu. isunya disini, siapa yang betul? Nik Aziz mursidul am PAS atau Karpal Singh yang menipu? Perkahwinan haram ini nampaknya tak lama.

Jadi, bagi menyatakan siapa yang menipu, maka blog ini mencadangkan untuk NIk Aziz dan Karpal berdebat secara terbuka tentang isu ini. Bagi semua rakyat Malaysia tengok, siapa betul, siapa salah. Siapa menipu dan siapa tertipu. Itupun kalau Nik Aziz dan Karpal berani.Aug 21, 2010

DINAR DAN DARHAM UNTUK KELANTAN, JONG EMAS UNTUK KEDAH, SELANGOR GUNA PASIR

MB Kelatan, seperti biasa, buat lawak lagi. Orang ini tak habis-habis buat kenyatakaan 3suku. Sama macam penasihat 20%nya juga. Isu Dinar Emas dan Dirham sebagai mata wang adalah perkara yang dibuat tak cukup masak. Masih banyak perkara teknikal yang perlu difahami oleh MB dan penasihatnya sebelum membuat suatu keputusan bodoh.

Banyak blog sudah pun mengupas isu tersebut, dan blog ini tidak mahu mengupas isu yang sama.Cuma perlu sahaja diingatkan bahawa kalau Kelantan boleh keluarkan emas dan perak sebagai matawang, selepas ini apa yang menghalang Kedah untuk gunakan Jong Emas? apa pula yang menghalang Pulau Pinang untuk gunakan matawang Yuan Emas sebagai matawang nya sendiri. Jadi selepas ini setiap negeri akan gunakan mawatang Emas sendiri untuk tujuan komersil. Kemudian apa yang jadi? akhirnya rakyat Malaysia akan mempunyai bukan satu tetapi 14 matawang untuk diperdagangkan dan siapa pula yang menentukan kadar matawang tersebut? ada orang akan kata tentulah pasaran emas semasa akan tentukan harganya. Memang betul, tetapi kalau tiba-tiba setiap negeri menambat matawangnya sendiri, apa akan jadi?

Mungkin Selangor akan gunakan matawang alternatif juga, iaitu pasir. Almaklumlah pasir Selangor kini memang berharga sampaikan berjuta ringgit lesap tak dapat dikesan.

PAKATAN DAP-MCA-GERAKAN : CINA TETAP BERSATU

Sejarah membuktikan bahawa kaum Cina di China sewaktu perang Jepun - China (Sino-Japan War 1937-1945) telah bersatu padu menentang Jepun yang dikatakan sebagai pemusnah bangsa dan negara china. Dalam satu perbincangan meja bulat, parti komunis dan parti koumintang telah bersetuju untuk bersatu menentang musuh yang satu. Musuh yang bertujuan memusnahkan China, memusnahkan identiti cina. Bayangkan, bagaimana kaum cina yang mempunyai dua ideologi, yang sebelum ini berbunuhan, sanggup meletakkan ketepi persengketaan mereka demia bangsa dan negara mereka.

Pada masa ini, sejarah berulang kembali. DAP yang berasal daripada PAP Temasik (yang memang dikenali sebagai parti chauvenist kiasu Cina), Gerakan dan MCA juga parti kaum cina yang mempunyai identiti cina yang kuat (dan juga mempunyai presiden yang moralnya diketahui ramai  yang skandal seksnya telah pun tersebar) telah kini bersatu suara terhadap kepentingan bersama mereka.

Mereka ini duduk sebagai satu suara, satu gabungan tenaga yang dulu berpecah tetapi kini sudah bersama. Dengan kekuatan ini, mereka akan menjadi lebih kuat. lebih ampuh untuk mintak apa saja. bayangkan, MCA dan Gerakan mampu "meminta" Kerajaan untuk itu dan ini yang pastinya demi kepentingan mereka dan kaum cina, manakala DAP pula boleh meminta kepada Pakatan DAP-PAS-PKR juga untuk kepentingan mereka dan kaum cina. Dalam keadaan mana pun, yang untung tetap kaum cina. Di pihak Kerajaan pun mereka sapu, dipihak pembangkang pun mereka sapu.

Yang rugi?tentunya kaum Melayu dan Bumiputera. Duduk di pihak mana pun yakni di pihak Kerajaan atau di pihak Pembangkang, Melayu dan Bumiputera akan tetap kalah. Kerana apa? kerana Melayu tidak bersatu. Melayu telah berpecah. Suara yang ramai itu telah menjadi puak-puak kecil. Puak-puak bodoh yang tidak tahu bahawa masa depan anak-anaknya, cucunya kini diambang diambil orang.

Aug 15, 2010

PAS-BERG: KALID BAGI GREEN LIGHT UNTUK ARAK BERKEMBANG MAJU DI SELANGOR


Berita Harian pada 15 Ogos pada muka surat 5 menyatakan bahawa Kalid Gereja seorang pemimpin PAS menawarkan kepada Kilang Arak di Shah Alam untuk memperbesarkan kilangnya.


Tahniah Kalid. Lepas kes penggunaan nama Allah oleh pihak gereja kristian, Kalid buat lagi kenyataan bahalul untuk besarkan kilang arak dan tentunya untuk menambah pengeluaran arak di Selangor. Mungkin Kalid fikir kalau buat begitu tentu lagi banyak peluang pekerjaan boleh diberi kepada orang-orang Melayu Islam di Selangor. 

Dulu sebelum PRU12, PAS beria-ria akan tutup kilang arak di Selangor sekiranya mereka menang, tapi kini sebenarnya inilah PAS, bukan berniat menutup kilang arak malahan PAS sanggup pula membesarkan operasi kilang tersebut.MAKA benarlah kata orang, PAS ini iala walharambuatmu walhalalbuatku. 

Kepada Kalid gereja, tahniah sekali lagi. Kau memang bagus berpura-pura. Dan TAHNIAH juga pada PAS, kau akan buat aku lagi bersemangat untuk memastikan PAS kalau teruk dalam PRU13!.

Aug 12, 2010

KENAPA RAMAI MELAYU KERJA DENGAN KERAJAAN?

Satu perkara yang menarik tentang kakitangan Kerajaan ialah ramainya orang Melayu dalamnya. Dari peringkat atasan sampailah ke kakitangan bawahan. Kenapa ini terjadi? nak kata sebab gaji lumayan tak juga. Nak kata tentang faedah yang banyak, tak juga, sekuriti pekerjaan? tak juga. Jadi disebabkan apa Melayu ramai dalam Kerajaan? sebabnya mudah sahaja. Kalau kerja swasta, kena pulak syarikat bukan Melayu alamatnya mati kena perah la si Melayu tu. Ini adalah kenyataan. Walaupun pahit tapi ia benar. Diskriminasi ini memang ada. Dari segi gaji, pangkat hinggalah ke cuti. Tak percaya? anda perlu percaya. cara mudah ialah dengan anda pergi ke pasar raya, tanya promoter Melayu dan bukan Melayu, berapa gaji mereka. Anda pasti terkejut kerana yang Melayu akan terima kurang seringgit sejam berbanding bukan Melayu. Itu tak termasuk pangkat dan cuti. Alahai Melayu, masih tak nampak ke keadaan sebenar? Hak kamu diambil. Kamu ia kan. Kamu di pijak pun kamu iakan. Akhirnya kamu menumpang dibumi sendiri.

www.rencahmalaysia.blogspot.com

Mahasiswa dan politik: kemana arah tuju?

Bercakap tentang mahasiswa dan politik bagai bercakap tentang kuih yang tak siap bikin lagi. Manakan tidak, dengan pengalaman yang sangat cetek tentang ilmu dunia apatah lagi ilmu kursus yang mereka tuntut, adakah mahasiswa layak bercakap hal politik?

Mereka layak bercakap. tetapi cakap yang tidak cukup syarat. kenapa? sebab mereka ini budak mentah yang layak diberi gula-gula untuk dimakan, manis sedap tetapi tidak tahu siapa yang memberi gula-gula itu. mereka ini tidak tahu apa yang mereka makan itu sebenarnya racun kepada pemikiran mereka. racun kepada diri dan akibatnya? mereka jadi dunggu dan bodoh.

Mak bapak menghantar mereka ini ke universiti dengan harapan mereka mampu menjadi yang terbaik. terbaik dalam pelajaran dan dalam bidang masing2. apa guna masuk ke universiti kemudian apabila result keluar, keputusan peperiksaan tidak segah mana.

Harus diingat, politik ini kotor. kotor dan jijik. lebih jijik dari pelacur. kalau pelacur melacurkan diri untuk wang, ahli politik melacurkan diri untuk kuasa. dan ahli politik boleh melacurkan diri dari satu parti ke parti yang lain sekiranya parti itu mampu memberikan apa yang mereka mahu.

Pelajar yang aktif berpolitik selalunya adalah loser. mereka tahu mereka bodoh dalam pelajaran. masuk universiti pun disebabkan oleh sistem quota. kalau tidak kerana sistem ini, sampai mati pun mereka tidak akan menjejakan kaki ke universiti. jadi untuk dapatkan kerja, mereka perlu popular. untuk popular kena masuk persatuan. persatuan terbaik ialah sport atau politik. pelajar politik ini selalunya lemah dalam sukan. jadi persatuan politik lah landasan terbaik untuk mereka jadi popular dan sekaligus menarik perhatian ramai orang dan boleh menjadi tiket mendapat kenalan untuk diberi peluang bekerja. kan mudah?

Pasti ada yang kata pelajar berpolitik sebab kesedaran. kesedaran apa? nak makan pun perlu minta duit mak bapak. nak berjalan pun nak duit mak bapak. ini kan nak berpolitik. siapa yang menghulur duit (gula2)? pastinya yang menghulur inginkan sesuatu balasan kepada gula2 tadi. no free lunch dalam dunia ini. siapa yang bodoh? pelajar itu juga. jadi pak turut.


Sebagai pelajar apa yang penting ialah peluang menambah ilmu dalam bidang yang diambil. ini untuk membantu membina suatu individu yang mampu menjana dan membantu perkembangan negara. tapi kalau dah asyik berpolitik, pasti belajar akan lingkup. kalau dah lingkup tak ada siapa lagi akan pandang kamu wahai pelajar! kalau tidak pun, kalau kamu berjaya habiskan exam pun, berapa kerat antara kamu yang dapat keputusan terbaik? kira dengan jari. setakat keputusan cukup2 makan tak payah nak berkokok!

Jadi, sebaiknya belajar. ambil tahu hal politik. tapi jangan susahkan diri dengan politik. kalau kamu gagal dalam pelajaran tak ada siapa akan membantu kamu. mak ayah juga yang malu. anak yang diharap mampu membantu rupanya menjadi duri dalam daging. menangis si ibu melihat anak harapannya lingkup. harapan sang ayah punah disebabkan kebodohan anaknya.


Selepas belajar, dah dapat pekerjaan, nah lunaskan kemeruapan hatimu, berpolitiklah selagi ia sah. Jangan terlalu berpolitik dalam kampus. kamu lebih pandai dari sesetengan ahli politik. jangan samakan rendahkan pemikiran kamu dengan mereka

dipetik dari:

Aug 10, 2010

BANGSA MELAYU: HAK DIAMBIL ORANG LAIN TAK MENGAPA, KALAU BANGSA SENDIRI YANG AMBIL TAK BOLEH!

Bangsa Melayu. Kalau hak nya diambil oleh orang lain. Tak mengapa katanya. Tapi kalau bangsa sendiri yang ambil hak itu, dimarahnya dikejinya dihinanya. Daripada hak melayu disapu oleh bangsa lain, baik pula yang men"yapu" adalah bangsa sendiri. Tetapi melayu memang macam itu. Dengki pada bangsa sendiri. Kalau pada bangsa lain, melutut, menangis, baring tengah jalan, membiarkan islam dipermainkan, sanggup dikorbankan demi bangsa lain itu. 

Orang Melayu ini sikapnya adalah tidak boleh tengok bangsa nya maju. kalau boleh, kalau dia tak dapat, orang bangsanya pun tak dapat. kalau tidak, marahnya berjela-jela. Kutuknya setinggi langit.


Dalam hal sekarang, cuba lihat, sedikit-demi sedikit hak melayu disapu bangsa lain. Bermula daripada hak diskaun rumah, hak biasiswa, hak pekerjaan, hak ASB, hak pendidikan, hak perundangan (syarie) semuanya hendak dikaut oleh bangsa lain. Tetapi melayu tetap macam itu juga. Langsung tak sedar. Bagi melayu jenis ini, "arr..bukan aku dapat pun" adalah cogankata hidup mereka. Mereka tak nampak kesan 20 tahun lagi. Profesional Melayu kena sedar bahawa golongan Melayu pertengahan adalah produk daripada hak yang digubal tadi. Hak-hak ini membawa kepada pembentukan identiti Melayu pertengahan baru. Kalau tidak kerana hak-hak ini, melayu masih menjadi orang kampung yang hanya bercucuk tanam dan pandai jual tanah sahaja. Kalau melayu hendak berkongsi hak, maka bangsa lain mesti bersikap adil kepada Melayu. 

NOTA:
cuba bertanya kepada pekerja melayu diperusahaan milik bukan melayu. Berapa gaji mereka. Berapa pula gaji kawan mereka yang bukan melayu yang bekerja disana yang sama taraf pendidikan. Banyak betul bezanya.

bagi melayu haram jadah ini, melayu yang kaya disebabkan hak melayu adalah seteruk-teruk manusia. pada mereka biarlah bangsa asing yang kaya dengan hak melayu. 

www.rencahmalaysia.blogspot.com

Aug 8, 2010

TOL JALAN AKAN DIHAPUSKAN?

NKRA adalah nama payah nak sebut dan payah nak faham. Pak-Pak Menteri suka guna nama bombastik mr lova2 yang orang kampung payah nak faham. Bukan setakat orang kampung, orang bandar pun ada yang tak faham.Ini mungkin orang semua faham. NKRA : Hapuskan TOLL!. Lembaga Lebuhraya Malaysia patut ambil alih pengurusan lebuh raya. Bila LLM ambil alih tentu TOL yang dikenakan akan hanya untuk cover kos lebuh raya bukan untuk keuntungan. Tentu TOL pun dah tak perlu. kalau perlu pun mestilah hanya TOL minimum sahaja. Benda ini bukan baru pun, ada TOL di Langkawi yang dikutip oleh JKR. Boleh pun buat. LLM ditubuhkan untuk uruskan hal lebuh raya. Mungkin fungsi ini perlu dibuat semula.Aug 3, 2010

Bekas ADUN Umno, Pembantu Wanita Mati Ditemba

Sungai Buloh 3 Ogos - Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri Permatang Datuk Abdul Aziz Mohd Noh dan pembantu peribadi yang dikenali sebagai Siti Norazah, 43, dipercayai mati akibat ditembak menyebabkan kereta yang dipandunya hilang kawalan hingga menyebabkan kemalangan seperti yang dilaporkan.


Abdul Aziz, 64, dikatakan telah ditembak di kepala sehingga menyebabkan kematian.
Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar memaklumkan status kejadian di laman sosialnya, Facebook kira-kira pukul 1.25 petang tadi.
Khalid berkata siasatan awal menunjukkan ada kesan kecederaan di kepala akibat tembakan di kedua-dua kepala mangsa. Tembakan itu dipercayai datang dari dalam kereta yang dinaiki mereka.
Polis turut menjumpai sepucuk pistol di tempat kejadian. Pihaknya juga percaya pistol tersebut adalah kepunyaan Abdul Aziz.
Senjata itu sekarang ini disimpan oleh pihak polis sebagai bahan bukti.
Sebelum itu, pihaknya melaporkan bahawa Abdul Aziz mati akibat kemalangan berdekatan Sungai Buloh, beberapa kilometer selepas kawasan hentian rehat  R&R Sungai Buloh, kira-kira pukul 10 pagi tadi.
Pihaknya memetik laporan Ketua Polis Daerah Gombak, ACP Abd Rahim Abdullah,yang berkata berdasarkan maklumat awal, kereta yang dipandu mangsa terbabas dan berpusing sehingga menyebabkan kemalangan.
Aziz berkhidmat sebagai ADUN Permatang selama sepenggal sehingga 2008 apabila beliau menewaskan calon KEADILAN, Samry Masri dengan majoriti 4,285 undi.
Bagaimanapun, dalam pilihan raya umum lalu, beliau memberikan laluan kepada Sulaiman Abd Razak daripada Umno.

Aug 2, 2010

MB Khalid Lantik Isteri Muda Sebagai Pegawai Sendiri ?

Sebaik sahaja nama Khalid Ibrahim disebut-sebut sebagai MB Selangor pada malam 8.mac.2008 sudah kedengaran suara-suara yang mengatakan beliau akan mentadbir Selangor sebagaimana dia mentadbir sebuah syarikat.


Telahan itu menjadi kenyataan, satu demi satu yang diperlakukan oleh Khalid yang lagaknya seolah-olah beliau mentadbir sebuah syarikat. Banyak keputusan yang dilakukan oleh Khalid tidak disenangi oleh orang-orang PAS dan PKR.

Antaranya ialah:

Melantik rakan-rakan korporat dia dalam jawatan-jawatan penting di Selangor termasuk dalam GLC milik Kerajaan Selangor.

Meminta PKNS membayar dan menghantar lembu korban ke kawasan parlimennya di Bandar Tun Razak.

Menggunakan wang kerajaan negeri untuk penyelenggaraan kenderaan peribadinya (lexus).

Itu antaranya, saya difahamkan banyak lagi yang ada.

Ini pula kisah yang baru sampai ke pengetahuan saya.

Difahamkan wanita dalam gambar di bawah ini adalah isteri muda Khalid Ibrahim yang dilantik oleh Khalid untuk bekerja dengannya.

Nama : Rahimah Bt Kamarudin

K/P : 5x12x0 - 04 - 5x60

Jawatan : Pegawai Koordinasi Kepada MB Selangor

Gaji : RM 5000.00 Elaun : RM 2000.00
Gaji dibayar oleh MBI

Alamat : Shah Alam dan Taman Cahaya Ampang
(alamat penuh saya tidak boleh siarkan)

Untuk pengetahuan pembaca semua, jawatan Pegawai Koordinasi Kepada MB Selangor tidak wujud semasa zaman pemerintahan BN dahulu.

Difahamkan jawatan tersebut diwujudkan oleh Khalid semata-mata untuk meletak Rahimah di situ. Dan beliau mengarahkan MBI supaya membayar gaji Rahimah. Inilah tandanya kerajaan pimpinan Khalid
Mengkronikan Ekonomi Selangor. SloganMerakyatkan Ekonomi Selangor hanya pembohongan semata-mata. Buktinya ada di sini.

Jika benar seperti yang didakwa bahawa Rahimah adalah isteri muda Khalid, maknanya Khalid telah melakukan kesalahan moral yang serius. Ini kerana belum pernah lagi dalam pentadbiran negara atau negeri kita mendengar seseorang pemimpin melantik isteri mudanya bekerja satu pejabatnya dengannya. Jika dalam sesebuah syarikat sendirian berhad ianya perkara biasa.

Berita yang sampai kepada saya juga mengatakan kakitangan-kakitangan di pejabat MB Selangor dan pejabat-pejabat exco amat tidak senang dengan Rahimah. Dia cuba mengawal segalanya dan mereka-mereka semua perlu merujuk kepada Rahimah terlebih dahulu. Pendek kata, Rahimah berkuasa dalam segala hal.

Rakan blogger unspinners juga pernah menulis kisah Rahimah 
Dipetik daripada sini 

www.rencahmalaysia.blogspot.com