Apr 28, 2010

NIZAR: APABILA MELAYU LEBIH CINA DARIPADA CINA!

Melihat kepada petikan ucapan Nizar sewaktu berkempen di PRKHS, nampak gayanya darah Cina dalam Nizar masih ada. Ini terbukti dengan ucapan yang dibuatnya. Apakah yang hendak dicapai oleh Nizar dengan ucapan sedemikian? apakah dia lupa bahawa ucapan sedemikian boleh menimbulkan provokasi melampau? Ia boleh menimbulkan kekacauan perkauman?

Nizar terlupa bahawa negara kita bukanlah dalam keadaan berpilihanraya sepanjang masa, disebabkan itu maka kata-kata sebegitu yang dibuat semasa kepanasan kempen PRK pasti akan terbawa-bawa selepas musim PRK habis dan tentunya selepas itu keadaan anarki akan berlaku disebabkan kata-kata tersebut. 

Apakah itu yang Nizar mahukan? jelaslah Nizar ini sudah menjadi liabiliti kepada sistem demokrasi negara ini. Inilah sikap tidak matang pemimpin pembangkang. Semua boleh jadi modal, semua boleh buat modal, semua boleh jadi bahan kempen tanpa mereka ini memikirkan bahana "semua" itu tadi. Nampak gayanya, pemimpin pembangkang, walaupun ada pendidikan tinggi, namun tahap pemikiran mereka   tetap rendah. Bak kata P.Ramlee "low class". 

Tapi memikirkan watak Nizar, memang tidak mustahil dia boleh buat sedemikian, kalau tak, takkan dalam sidang Dewan Negeri pun dia boleh berperangai begitu. 

Lihat disini dan disini untuk berita pasal Nizar  dan ucapan di PRKHS

p.s

"di rumah pakai kebaya, pakai tudung,  jalan terkedek-kedek, bila sampai sana bukak tudung, dedah sana, dedah sini, hung sana hung sini, itu bini aku ke?"-kesimpulan, ramai orang boleh berpura2 baik tetapi sebenarnya "dajal". 

www.rencahmalaysia.blogspot.com

Apr 27, 2010

PRK HULU SELANGOR: APABILA PENGUNDI CINA UNDI PEMBANGKANG LAGI!

Macam biasa, pengundi Cina akan undi pembangkang. Dalam BN sibuk menabur budi, duit dan menjalankan kempen bertalu-talu kepada kaum Cina ini,  mereka tetap undi pembangkang.

Dalam tempoh berkempan PRK HULU SELANGOR (PRKHS), kaum Cina banyak "keluar" membanjiri kempen BN. Pelbagai permintaan di buat oleh kaum ini dan BN tanpa banyak songeh terus menunaikan permintaan kaum ini. Dari sekolah Rm35 juta hinggalah ke Kad Pengenalan, semua diberi. 

TETAPI seperti biasa, BN tertipu!. Kaum Cina sebenarnya talam dua muka.  Mereka meminta dikala mereka tahu permintaan mereka akan ditunaikan oleh Kerajaan. Mereka main politik. Mereka tahu taktik PRK. Jadi mereka gunakan. Bak kata orang-orang Kelate " di beri hadiah, kita ambil, bila pangkah, pangkah la bulan". Jadi ini juga yang dibuat oleh kaum Cina. Mereka undi Pembangkang!. 

Jadi, bak kata pepatah, "apa diharap padi seberang, entahkan jadi entahkan tidak, apa diharap undinya orang, memang sampai sudah dapatnya tidak". 

Oleh yang demikian, BN perlu ubah strategi. Tak perlu lagi BN cuba menangi hati kaum Cina. Kalau mereka memang tak suka BN, semua projek yang dibuat tak perlu difokuskan kepada kaum yang tidak sokong BN. Baiknya pulak disalurkan projek/bantuan itu kepada kaum India, Melayu dan kaum lain yang menyokong BN. Dikala ini, nampaknya sokongan kaum India mula beralih kepada BN. Ini yang perlu BN kekalkan. 

Kalau BN hendak menang lagi di mana-mana PRK atau PRU, maka undi yang ada perlu dikekalkan. Iaitu undi Melayu, India dan kaum-kaum lain perlu ditambah. Nak tambah macam mana? beri lah banyak kemudahan dan bantuan kepada kaum-kaum yang menyokong Kerajaan ini. Baru lah undi bertambah!.

Buat kaum yang tak mahu sokong BN, maka BN perlu tinggalkan mereka. Buat membazir masa melayan kerenah mereka. Jangan dibantu mereka ini lagi. 

Jangan pulak BN tukar plan, disebabkan keputusan PRKHS ini yang menunjukkan kaum Cina masih lagi tak sokong BN, maka BN banyakkan lagi bantuan kepada mereka, konon untuk dapatkan sokongan. Jangan dibuat begini!. Nanti ada kaum lain yang cemburu dan marah. Silap hari bulan, disebabkan BN mengejar undi kaum Cina yang minoriti ini maka BN akan kehilangan undi majoriti Melayu dan undi penentu kaum India dan kaum-kaum lain yang menyokong BN. 


Akhir kata "Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali" dan "berbudi pada yang tahu, berkasih pada yang sayang."

www.rencahmalaysia.blogspot.com 

Apr 26, 2010

BN MENANG DI HULU SELANGOR!


Tahniah YB Baru. Moga akan berjasa kepada Rakyat.

Apr 25, 2010

22 FAKTA PEMBOHONGAN DAN KEZALIMAN KERAJAAN DAP, PKR, PAS!

Lagi mau kencing ka?

Fakta di bawah ditujukan khas kepada bakal pengundi Hulu Selangor yang berada di luar kawasan dan tidak berkesempatan untuk balik mengundi dalam tempoh berkempen; serta ditujukan juga kepada seluruh pengundi di negeri Selangor Darul Ehsan umumnya. Selamat membaca dan berfikirlah dengan hati terbuka.

22 fakta pembohongan dan kezaliman kerajaan DAP+PKR+PAS di Selangor:-

1) 16 September 2008, Perhimpunan Perdana Sambutan Hari Malaysia di Stadium MBPJ, Kelana Jaya yang kononnya sebagai hari pembentukan "kerajaan baru Malaysia". - Tidak Berlaku.....BOHONG!

2) Kerajaan negeri mensasarkan kutipan hasil pasir negeri bernilai RM150 juta tahun 2009. Tetapi royalti pasir 2009 hanya RM4.6 juta. - Tidak tercapai.....BOHONG!

3) Kerajaan negeri mengumumkan Pakej Ransangan Ekonomi Negeri meliputi lima projek dengan jangkaan perbelanjaan melebihi RM50 bilion melalui inisiatif pembiayaan
swasta. - Tidak tercapai.....BOHONG!

4) Kerajaan Selangor "membeli" hutang syarikat korporat Talam Corporation menggunakan wang kerajaan negeri/duit rakyat bernilai RM392 juta. - Tidak Bermoral.....ZALIM!

5) Kerajaan Selangor merampas aset tanah YBK di Serendah dan memulangkan bayaran tunggakan cukai RM5.7 juta walaupun telah dilunaskan oleh Yayasan Melaka dengan persetujuan Bendahari Negeri Selangor. - Salah Guna Kuasa.....ZALIM!

MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DALAM PRU-12 BERKENAAN URUSTADBIR BERWIBAWA

6) Berjanji memastikan semua pemimpin bersih dari rasuah tetapi pemimpin DAP & PKR yang rasuah dibela.....BOHONG!

7) Berjanji menghentikan campurtangan politik dalam perniagaan tetapi DAP banyak campurtangan dalam urusan pentadbiran & perniagaan.....BOHONG!

MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN SOSIAL DAN KEBAJIKAN

8) Berjanji memberi bantuan RM75 sebulan bagi setiap anak yang di hantar ke nurseri. - Tidak dilaksanakan.....BOHONG!

9) Berjanji memberi bantuan RM50 sebulan seorang bagi pendidikan pra-sekolah. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

10) Berjanji memberi bantuan kepada anak-anak muda untuk mendirikan rumahtangga. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

11) Berjanji membuka pusat-pusat sukan mini dan rekreasi belia. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

12) Berjanji memberi elaun kepada ibu tunggal yang layak. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

13) Berjanji memberi elaun khas suri rumah yang memilih untuk menjaga anak-anak kecil mereka sepenuh masa. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

14) Berjanji membantu setiap rakyat Selangor untuk mendapatkan kediaman sendiri. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN KESIHATAN RAKYAT

15) Berjanji untuk menyediakan perubatan percuma untuk warga 65 tahun ke atas. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN EKONOMI RAKYAT

16) Berjanji untuk menyediakan premis perniagaan yang cukup. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

17) Berjanji memberikan bimbingan perniagaan kepada golongan belia dan wanita muda. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

18) Berjanji akan memberi insentif untuk menggalakkan belia dan wanita muda berniaga - sewa minimum akan dikenakan untuk bil air dan elektrik bagi 2 tahun pertama. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

19) Berjanji mengurangkan cukai pintu kediaman sebanyak 20% dan cukai premis komersial sebanyak 10%. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

20) Berjanji melaksanakan program bagi rakyat miskin dengan memastikan petani dan nelayan jana pendapatan yang lebih tinggi di atas paras kemiskinan. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

MANIFESTO PAKATAN PEMBANGKANG DI PRU-12 BERKENAAN KESELAMATAN RAKYAT

21) Berjanji akan menggantikkan sistem Rukun Tetangga dengan sistem baru yang lebih berkesan. - Tidak Dilaksanakan.....BOHONG!

JANJI LAIN PAKATAN PEMBANGKANG KEPADA RAKYAT SELANGOR

22) Berjanji melaksanakan Pilihan Raya Peringkat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) tetapi memberi alasan ianya tidak boleh dilaksanakan kerana tiada dalam mana-mana akta. - PEMBOHONG...PEMBOHONG...PEMBOHONG!


Ramai pemimpin dan blogger pro pembangkang sering melabelkan BN sebagai penipu selama ini. Anda nilaikanlah sendiri pihak mana yang sebenarnya yang menipu rakyat? Siakap senohong gelama ikan duri...
 
dipetik dari sini 
www.rencahmalaysia.blospot.com

ZAID IBRAHIM: HALANG HUDUD PADA TAHUN 2001, TAPI NIK AZIZ TAK PULAK KOMEN HAL TU

 Zaid Ibrahim memang famous disebabkan perangai minum arak dan suka berjudi dia, tapi apa yang lebih kurang asam dengan orang tua ini ialah pada tahun 2001 dia pernah memfailkan saman injuksi kepada Kerajaan Negeri Kelantan kerana cuba hendak laksanakan hukum Hudud. 

Zaid sekarang sudah join PKR bukan PAS. PKR rakan sekutu PAS. PKR bukan PAS. Jika bersekutu tak bermaksud kena semua setuju. Bersekutu lebih bermaksud kerjasama. Tapi kalau dengan orang yang anti hudud yakni anti islam pun PAS sanggup bekerjasama [padahal dulu PAS yang marah betul ngan Zaid ini], maka tentu2 dengan kafir laknat pun PAS boleh bekerjasama. Semuanya atas nama politik bukan nama islam pun. 

Mungkin inilah maksud NiK Aziz dan Khalid Gagap MB Selangor, semua benda adalah politik, dan sebab itu ada orang melacurkan diri dan agama demi politik. Prinsip asas perjuangan parti boleh ditolak ketepi, diubah pada hari ini, dan esoknya atau ditukar terus demi survival politik. Betul lah kata Khalid, Tindakan manusia adalah politik dan ini adalah kata2 dari aristotle dan bukan Nabi. 

Kisah Zaid Saman Kelantan Pasal Hudud ada di bawah ini:

www.rencahmalaysia.blogspot.com

Tarik balik saman hudud, elak bala lebih besar Husam
Kiriman pada Saturday, January 01 @ 22:43:52 SGT Dilulus oleh JunDullah


KOTA BHARU Anggota Parlimen Kota Bharu, Dato Zaid Ibrahim diminta menarik balik samannya ke atas kerajaan negeri berkaitan hukum hudud, bagi mengelak bala lebih besar menimpa rakyat Kelantan.

Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri, Haji Husam Musa berkata, sebelum ini tidak pernah berlaku ada orang Islam yang sanggup mencabar hukum Allah di mahkamah.

Jangan biarkan hukum tersebut tergantung di mahkamah. Ini kerana ia boleh mengundang bala daripada Allah Taala,” katanya pada ceramah di Kampung Gong Dermin dekat sini, malam tadi.

Hadir sama, Setiausaha Agung PAS, Ustaz Nasharuddin Mat Isa, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Salahuddin Ayub dan Timbalan Yang Dipertua PAS Kubang Kerian, Ustaz Abdul Rahman Yunus.

Sebelum ini, Zaid yang juga seorang peguam dibenarkan mahkamah mencabar keputusan Dewan Undangan Negeri Kelantan meluluskan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) 1993 kerana didakwa bercanggah dengan perlembagaan Persekutuan.

Zaid yang juga bekas Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Kelantan memenangi pilihan raya umum lalu di kawasan Parlimen Kota Bharu mengalahkan calon daripada Keadilan, Nik Mahmood Nik Hassan.

Kes tersebut dibicarakan di Mahkmamah Tinggi Kuala Lumpur dan sehingga kini belum lagi selesai.

Husam yang juga Adun Kijang bimbang terhadap bala daripada Allah yang lebih besar datang kerana ada hambaNya secara terang-terangan melawan hukum hudud.

Sebelum itu, ketika merasmikan mesyuarat agung Koperasi Persatuan Bekas-Bekas Polis Malaysia (PBPM) Cawangan Kelantan beliau berkata, banjir besar yang melanda Kota Bharu baru-baru ini, ada kaitan dengan bala ditimpa ke atas penduduknya.

Katanya, Allah menurunkan bala yang besar kerana manusia sendiri melakukan sesuatu bercanggah kehendakNya.

Banjir yang melanda Kota Bharu baru-baru ini adalah terburuk sejak lebih 20 tahun lalu, di mana di tempat sukatan banjir di Tambatan Diraja mencatat bacaan sehingga tujuh meter.

“Malangnya pada pilihan raya umum lalu, penduduk di Kota Bharu memberi undi kepada calon yang secara terang-terangan menyaman hukum Allah. Mereka perlu insaf dan berisytifar sekarang.

“Al Quran telah menceritakan apabila berlaku sesuatu perbuatan zalim di kalangan manusia, Allah akan menurunkan bala yang mengena sesiapa sahaja,” tambah beliau.

Pengerusi PBPM Cawangan Kelantan, Haji Daud Ismail berkata, bencana tsunami yang mengakibatkan puluhan ribu menjadi korban di beberapa negara kerana kemungkaran semakin berleluasa sekarang.

Katanya, umat Islam sekarang sudah meninggalkan ajaran al Quran dan Hadis serta bersedia pula bersekongkol dengan golongan Yahudi.

Nasharuddin pula berkata, Malaysia di bawah kepemimpinan Perdana Menteri sekarang lebih banyak beralah terhadap tuntutan Singapura yang mahu menggunakan ruang udara Johor sebagai tempat latihan tenteranya.

Katanya, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi sanggup memberi kebenaran itu selepas dikenakan syarat Perdana Menteri Singapura sebagai jalan penyelesaian bagi membolehkan rakyat Malaysia yang pernah bekerja di Singapura mengeluarkan caruman dalam kumpulan wang simpanan pekerja.

Katanya, keadaan seperti itu tidak sepatutnya berlaku kerana ia boleh mengacam keselamatan negara sendiri. - mj

Paskelantan OnLine

Apr 21, 2010

ZAID IBRAHIM: KELANTAN HANYA LAYAK SEBAGAI KUDA LUMBA JUDI?

Dalam keadaan sekarang, Zaid Ibrahim akhirnya termakan diri. Dia lupa bahawa serangan ke atas diri ( character assassination) adalah suatu norma yang normal dalam pys ops PKR/DAP/PAS. Ini terbukti pada beberapa pilihanraya yang lalu apabila calon-calon BN diserang dari semua arah termasuk peribadi calon itu sendiri. Serangan kepada peribadi ini merupakan taktik utama pembangkan sehingga mereka banyak memenangi PRK yang lalu. 

Ternyata, taktik itu mula diguna pakai oleh media-media pro BN. Dan natijahnya adalah habis segala rahsia Zaid dikorek dan dihumban ke tengah gelanggang politik. Akhirnya Zaid termakan oleh serangan ini. 

Ada satu lagi teori menarik tentang dari mana bermula serangan ini terhadap Zaid. Adakah sebenarnya serangan ini dirancang/diberi sumber oleh orang dalaman PKR sendiri? teori ini mungkin betul kerana tidak semua orang PKR sukakan Zaid. Mereka melihat Zaid sebagai orang luar yang masuk ke dalam PKR setelah PKR menjadi kuat. Zaid Ibrahim dilihat sebagai seorang oportunis yang pandai mengaut keuntungan. Ibarat menahan lukah di air keruh. 

Ahli-ahli PKR ini melihat Zaid sebagai pelakon yang mampu menjadi Presiden PKR pada masa akan datang. Ini yang menjadikan mereka lebih benci kepada Zaid. Jadi untuk menjatuhkan Zaid, maka cara paling mudah dan bijak ialah meletakkan Zaid sebagai calon PRK dan kemudiannya menyalurkan maklumat salah laku Zaid kepada media pro BN. Dan tentunya salah laku ini akan dicanangkan dan Zaid pasti kalah dalam PRK ini. Selepas itu Zaid akan ditendang keluar dari PKR. Satu teori yang bagus dan sangat-sangat praktikal untuk dibuat. Isunya sekarang, siapakah orang yang tentunya mahu Zaid berambus dari PKR? tak lain tak bukan? anda tahu jawapannya sendiri. 

Berbalik kepada kisah judi dan arak si Zaid ini. Dalam pendedahan puluhan blog pro BN dan pembangkang, ternyata ada satu perkara yang sangat menarik. Zaid, sebagai orang Kelantan, ajak jati Kelantan, menggunakan nama KELANTAN pada seekor binatang iaitu KUDA untuk melakukan aktiviti maksiat iaitu BERJUDI. ADAKAH Itu sahaja nilai nama KELANTAN kepada Zaid? hanya seekor KUDA untuk BERJUDI? betapa rendahnya KELANTAN itu pada Zaid sehingga tergamak membuat sedemikian. 

Kalau betul apa yang dilaporkan, maka Zaid PERLU MINTA MAAF PADA SEKALIAN RAKYAT KELANTAN DAN SULTAN KELANTAN ATAS KEBIADAPANNYA MENGGUNAKAN NAMA KELANTAN UNTUK BERJUDI!.

Untuk kisah selanjut tentang judi, arak dan Zaid , baca di sini

www.rencahmalaysia.blogspot.com


Apr 18, 2010

GAP AKAN BUKTIKAN ZAID KAKI BOTOL PADA 19 APRIL 2010!

CABARAN AZMIN GAP SAMBUT ! ISNIN 19HB APRIL JAM 12TENGAHARI !


azmin ali mencabar BN buktikan zaid ibrahim kaki botol. cabaran ini gap sambut , BN duduk diam-diam ! pastikan anda berada di depan laptop dan pc anda pada hari isnin 19 april 2010 tepat jam 12 tengahari ! ANDA WAJIB IKUT CAKAP GAP ! CONFIRM MELETOP !

www.rencahmalaysia.blogspot.com
p.s
apa agaknya yang akan didedahkan oleh GAP kali ini. Agaknya si Azmin dan Zaid pasti akan meletup dengan pendedahan ini. 


Klik sini kalau nak tahu lebih lanjut

Apr 15, 2010

LAGI ADUN PKR KELUAR PARTI: ADUN BAKAR ARANG KELUAR PKR

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bakar Arang, Tan Wei Shu meninggalkan PKR hari ini.

Beliau sebelum ini merupakan exco kerajaan Kedah sebelum digugurkan dalam rombakan exco pada 10 Mac lalu.

Tempatnya diambil alih oleh seorang lagi wakil PKR, ADUN Sidam, Tan Show Kang.

Pada sidang medianya di sebuah hotel di Kuala Lumpur pada jam 3.30 petang ini, Wei Shu mendakwa tindakannya itu kerana dipermain-mainkan oleh pemimpin partinya.
Dipetik daripada Malaysiakini 

Apr 3, 2010

SUARA KEADILAN: AKHIRNYA MELUTUT MINTA MAAF PADA DR ZAMBRY

Dakwaan tanpa bukti akhirnya SUARA KEADILAN pohon maaf

Filed Under ( ) by pisau.net

t

FITNAH... Keratan akhbar Suara Keadilan bertarikh 29.12.2009 sehingga 5.1.2010, suatu Artikel yang bertajuk, 'Zamry disyaki Pengganas - Gagal Masuk Ke Amerika Syarikat' ternyata palsu sekali gus membuktikan Suara Keadilan hanyalah bertaraf sampah.

Akhirnya terbukti siapa benar, siapa salah. Tindakan Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir memfailkan saman RM100 juta terhadap lidah rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR) - Suara Keadilan - menyebabkan akhbar nyamuk yang terkenal dengan pembohongan itu kepanasan dan mengelabah gila.

Ini terbukti dalam edisi terbaru keluaran 30 Mac - 6 April 2010, Suara Keadilan mengemukakan permohonan maaf ke atas Zambry kerana memfitnah Menteri Besar Perak itu yang dikaitkan dengan pengganas. Sekali gus Suara Keadilan mengakui sumber akhbar mereka tidak berwibawa.

Dalam edisi Suara Keadilan bertarikh 29.12.2009 sehingga 5.1.2010, suatu Artikel yang bertajuk, 'Zamry disyaki Pengganas - Gagal Masuk Ke Amerika Syarikat' ("Artikel tersebut") telah dicetak dan diedarkan di Malaysia. Di dalam artikel tersebut, pernyataan- pernyataan yang berikut telah dibuat:

"Menteri Besar Barian Nasional (BN) Perak, Zambry Abd. Kadir dikatakan dihalang memasuki Amerika Syarikat tiga minggu yang lalu kerana nama beliau dikaitkan dengan senarai pengganas yang dikenal pasti oleh negara tersebut."

"Menurut sumber yang rapat dengan pejabat Menteri Besar Perak, sampai sahaja di Lapangan Terbang Antarabangsa San Francisco, pihak imigresen menahan Zambry daripada memasuki negara itu apabila nama beliau tersenarai dalam pangkalan data pengganas".

"Sumber tersebut memberitahu Suara Keadilan, keadaan ini menimbulkan kecurigaan pada pihak keselamatan dan Zambry gagal meleraikan syak wasangka pengawai AS berkenaan."

"Zambry tidak ada pilihan kecuali menaiki pesawat untuk pulang ke Malaysia."

"Beliau sepatutnya mengetuai delegasi Perak untuk mempromosi peluang pelaburan dan perdagangan tetapi diarah pulang dan tidak ada perwakilan Perak untuk misi itu." ("Pernyataan-pernyataan tersebut").


Kami, Lembaga Pengarang Suara Keadilan, dengan ini secara sepenuhnya menarik balik kesemua tuduhan-tuduhan dan dakwaan bahawa penghantaran dan penglibatan keganasan yang disyaki, yang telah dibuat di bawah artikel tersebut terhadap aksara, reputasi, kedudukan dan perbuatan Datuk Seri Dr. Zambry bin Abd. Kadir sebagai Menteri Besar Negeri Perak.

Penyataan-penyataan tersebut tidaklah disokong oleh sebarang sumber yang berwibawa dan adalah oleh itu, tidak benar dan salah.

Justeru, kami mengakui tidak mempunyai asas di dalam pernyataan tersebut.

Kami ingin mengambil kesempatan ini menarik balik sepenuhnya artikel tersebut dan kesemua tuduhan-tuduhan dan dakwaan-dakwaan terhadap Datuk Seri Dr. Zambry bin Abd. Kadir serta melahirkan kekesalan kami atas penerbitan artikel tersebut.

Kami juga dengan ikhlasnya meminta maaf kepada Datuk Seri Dr. Zambry bin Abd Kadir atas keaiban dan kesulitan yang diakibatkan oleh penerbitan artikel tersebut.

malaysia-instinct

AIDC
www.rencahmalaysia.blogspot.com

Apr 2, 2010

KICK DA FELLA: BILA KENA KICK BARU DIA CAKAP RASUAH DALAM PAS MEMANG ADA LAMA DAH

“… Dan bahawasanya Jutapan Sdn Bhd dengan pendaftaran No: 156857-D adalah sebagai ‘Pemohon’ bagi tanah seluas 500 Ekar yang berada di Mukim Pulai daerah Galas Jajahan Gua Musang. Dan bahawasanya telah dipersetujui bersama diantara pihak tuan dan kami untuk memberi sumbangan derma seperti berikut:

* Sumbangan tunai kepada “PASTI” dengan jumlah sebanyak RM 350,000 (tiga ratus lima puluh ribu genap).

Sumbangan derma ini akan diderma keluar bagi pihak tuan, setelah kelulusan oleh projek permohonan Jutapan Sdn Bhd dari pihak Jawatan Kuasa Pertanian Pembangunan Luar Bandar dan Industri Desa Negeri Kelantan. Dengannya persetujuan tersebut, syarikat kami berharap pihak tuan dapat memaklumkan surat persetujuan kepada Pengerusi Jawatan Kuasa Pertanian Pembangunan Luar Bandar dan Industri Desa…”

Itulah cebisan daripada surat yang keluar daripada Mr. Pee Ching Chuan kepada Wan Mohd Jamil Bin Wan Mahmood, Pengarah PASTI Negeri Kelantan, yang pada 31 Oktober 2000. Pasti ialah Pusat Asuhan Tunas Islam, sebuah institusi dotrinasi anak-anak kecil oleh PAS.

Beratus-ratus pucuk surat dengan format yang sama juga dikeluarkan oleh pelbagai pihak yang menjadi pemohon tanah balak kepada Pengarah Agensi Kerajaan Negeri, Pengarah Urusan NGO yang mesra kerajaan, Wakil-Wakil Rakyat, Exco bahkan Menteri Besar dan Timbalannya sepanjang 20 tahun pentadbiran ulamak bernama Nik Abdul Aziz di Kelantan.

Dalam bahasa pasar, ‘lu bagi gua itu balak, gua ‘derma’ lu duit untuk lu punya kocek…”

Klik SINI kalau nak tahu lebih lanjut rasuah PAS ini!